Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

MYUNIVERSALFLEX lepilo za stiropor in mrežo 25 KG

MYUNIVERSALFLEX lepilo za stiropor in mrežo 25 KG

MYUNIVERSALFLEX – Lepilo za stiropor in mrežo
• Univerzalno lepilo,
• Visoka kvaliteta,
• Hitra in enostavna priprava,
• Dober oprijem,
• Odlična uporabnost.

OPIS:
myUNIVERSALFLEX je lepilo za lepljenje fasadnih izolacijskih in stiropor plošč ter vgradnjo armaturne mreže debeline 3 mm. Za lepljenje toplotnoizolacijskih plošč iz stiropora (ekstrudiranega polistirena) na trdne fasadne podlage in vgradnjo armaturne mreže.
DELOVNI POGOJI:
+8°C do +25°C. Vlažnost zraka max 80%. Odprti delovni čas najmanj 20 minut.
PRIPRAVA PODLAGE:
Podlaga mora biti trdna, suha, čista, nosilna, ne zmrznjena, brez cvetenja, brez ostankov starega olja ali barve. Neravnine na stenah, ki presegajo 5 mm, je treba zgladiti z apneno-cementno malto.
NAČIN UPORABE:
Lepilo zmešajte v posodi s čisto vodo. 25 kg lepila zmešajte s 7 l vode do popolne homogenosti. Pustimo stati cca 15 minut, nato lepilo ponovno premešamo, da dobimo primerno gostoto. Mešanici ne dodajajte nobenih dodatkov.
LEPLJENJE:
Ponekod na sredini in ob robovih z zunanje strani pod kotom 45 stopinj prilepimo in ploščo nežno pritisnemo na stensko podlago. Lepilo lahko nanesemo mehansko na ploščo (progasto ob robovih in 2-3 trakovi na sredini).
PORABA:
cca 4-5 kg/m2 za lepljenje, odvisno od podlage.
PAKIRANJE:
25 kg
PRIPOROČEN ČAS UPORABE:
V 1,5-2 urah. Možnost vgradnje letvic in vstavljanje mreže po cca. 24 ur. Čas sušenja izravnalne mase (pred nanosom zaključnih slojev) min. 7 dni.
POMEMBNO:
Ravnanje plošč se ne sme izvajati z dodatnim gladilom in izravnavanjem. V stike plošč v nobenem primeru ne sme priti lepilo, saj na ta način nastajajo toplotni mostovi. Rege do 2 mm zapolnimo s silikonom in PU peno, nad 2 mm pa s stiropornimi trakovi.

ZAKLJUČEK:
Armirno plast zaščitimo pred prehitrim sušenjem in zmrzovanjem. Po najmanj 7 dnevnem sušenju je možno pristopiti do končne obdelave.

DATUM VELJAVNOSTI:
Do 12 mesecev v pogojih, predpisanih za skladiščenje cementa.

 

 

Cena: 8,70 EUR

Stanje zaloge: ni na voljo

Galerija

 
 
 
 
 

Prijava na E - novice