Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

MYWHITELASTIX belo lepilo za mrežico 25 KG

MYWHITELASTIX belo lepilo za mrežico 25 KG

MYWHITEELASTIK- Belo lepilo za mrežico
• Enostavna priprava,
• hitra in učinkovita montaža.
OPIS:
myWHITELASTIX je namensko lepilo za lepljenje fasadnih izolacijskih plošč iz stiropora in za izdelavo armirnega sloja s stekleno vlakneno mrežo. Za lepljenje toplotnoizolacijskih plošč iz stiropora (ekstrudiranega polistirena) na trdne fasadne podlage, polaganje steklotekstilne mreže in izravnavo celotne površine izolacijskega sistema.
NAVODILA ZA UPORABO:
Lepilo zmešajte v posodi s čisto vodo. 1 kg lepila zmešajte s 3,5 dl vode do popolne homogenosti. Pustimo stati cca 15 minut, nato lepilo ponovno premešamo, da dobimo primerno gostoto. Mešanici ne dodajajte nobenih dodatkov.
Odpiralni čas je min. 20 minut. Priporočen čas uporabe: v 1,5-2 urah. Možnost vgradnje letvic in vstavljanje mreže po cca. 24 ur. Čas sušenja izravnalne mase (pred nanosom zaključnih slojev) min. 7 dni.
PRIPRAVA PODLAGE:
Podlaga mora biti trdna, suha, čista, nosilna, ne zmrznjena, brez cvetenja, brez ostankov starega olja ali barve. Neravnine na stenah, ki presegajo 5 mm, je treba zgladiti z apneno-cementno malto.
LEPLJENJE:
Ponekod na sredini in ob robovih z zunanje strani pod kotom 45 stopinj prilepimo in ploščo nežno pritisnemo na stensko podlago. Lepilo lahko nanesemo mehansko na ploščo (progasto ob robovih in 2-3 trakovi na sredini).
DELOVNA TEMPERATURA:
od +8 0C do +25 0C.
PORABA:
cca 4-5 kg/m2 za lepljenje, odvisno od podlage in cca 4 kg za izravnavo.
PAKIRANJE:
25 kg
PORAVNAVA:
Na brušene in poprašene termo plošče (stiropor) nanesemo lepilo z nazobčano jekleno gladilko v debelini cca. 2-3 mm.
POMEMBNO:
Ravnanje plošč se ne sme izvajati z dodatnim gladilom in izravnavanjem. Med spoje plošč nikoli ne sme priti lepilo, ker na ta način nastanejo toplotni mostovi. Rege do 2 mm zapolnimo s silikonom in PU peno, nad 2 mm pa s stiropornimi trakovi. Tekstilno-stekleno mrežico položite v sveže lepilo kot ravne trakove z minimalno 10 cm preklopa. Nato ga gladko zgladite in dodajte nov material. Mrežica ne sme biti vidna, skupna debelina lepila pa mora biti min. 3-4 mm. Izdelek je uporaben tudi kot masa za izravnavo toplotnih fasad do debeline 4 mm. Pri večjih neravninah nanesemo dva sloja.

ZAKLJUČEK:
Armirno plast zaščitimo pred prehitrim sušenjem in zmrzovanjem. Po najmanj 7 dnevnem sušenju je možno pristopiti h končni obdelavi.
SHRANJEVANJE IN ROK UPORABNOSTI ZDRAVILA:
Do 12 mesecev po pogojih, predpisanih za skladiščenje cementa.

 

 

Cena: 14,00 EUR

Stanje zaloge: na zalogi

Galerija

 
 
 
 
 

Prijava na E - novice