Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

MYLASTICS lepilo za mrežico

MYLASTICS lepilo za mrežico

MYLASTIX – Lepilo za mrežico
• Enostavna priprava,
• Hitra in učinkovita vgradnja.

OPIS:
myLASTIX je lepilo za lepljenje fasadnih izolacijskih plošč iz stiropora in za izdelavo armirnega sloja s stekleno vlakneno mrežo. Uporablja se za glajenje termoizolacijskih plošč iz poliestra in utapljanje mreže.
DELOVNI POGOJI:
od +8°C do +25°C. Vlažnost zraka max. 80 %. Odprti čas izdelka najmanj 20 minut.
PRIPRAVA PODLAGE:
Podlaga mora biti trdna, suha, čista, nosilna, ne zmrznjena, brez cvetenja, brez ostankov starega olja ali barve. Neravnine na stenah, ki presegajo 5 mm, je treba zgladiti z apneno-cementno malto.
NAČIN UPORABE:
Lepilo zmešajte v posodi s čisto vodo. 25 kg lepila mešamo s 7 l vode do popolne homogenizacije. Pustimo stati cca 15 minut, nato lepilo ponovno premešamo, da dobimo primerno gostoto. Mešanici ne dodajajte nobenih dodatkov.
LEPLJENJE:
Ponekod na sredini in ob robovih z zunanje strani pod kotom 45 stopinj prilepimo in ploščo nežno pritisnemo na stensko podlago. Lepilo lahko nanesemo mehansko na ploščo (progasto ob robovih in 2-3 trakovi na sredini).
PORAVNAVANJE:
Na brušene in poprašene termo plošče (stiropor) nanesemo lepilo z nazobčano jekleno gladilko v debelini cca. 2-3 mm. Tekstilno-stekleno mrežico položite v sveže lepilo kot ravne trakove z minimalno 10 cm preklopa. Nato ga gladko zgladite in dodajte nov material. Mrežica ne sme biti vidna, skupna debelina lepila pa mora biti min. 3-4 mm. Izdelek je uporaben tudi kot masa za izravnavo toplotnih fasad do debeline 4 mm. Pri večjih neravninah nanesemo dva sloja.
PORABA:
cca 4-5 kg/m2 za lepljenje, odvisno od podlage in cca 4 kg za izravnavo.
PAKIRANJE:
25 kg
PRIPOROČEN ČAS UPORABE PRIPRAVLJENEGA IZDELKA:
V 1,5-2 urah. Možnost vgradnje letvic in vstavljanje mreže po cca. 24 ur. Čas sušenja izravnalne mase (pred nanosom zaključnih slojev) min. 7 dni.

POMEMBNO:
Ravnanje plošč se ne sme izvajati z dodatnim gladilom in izravnavanjem. Med spoje plošč nikoli ne sme priti lepilo, saj na ta način nastanejo toplotni mostovi. Rege do 2 mm zapolnimo s silikonom in PU peno, nad 2 mm pa s stiropornimi trakovi.
ZAKLJUČEK:
Armirno plast zaščitimo pred prehitrim sušenjem in zmrzovanjem. Po najmanj 7 dnevnem sušenju je možna končna obdelava.
ROK UPORABE IZDELKA:
Do 12 mesecev pod pogoji za skladiščenje cementa.

 

Cena: 11,00 EUR

Stanje zaloge: ni na voljo

Galerija

 
 
 
 
 

Prijava na E - novice